Backig sprint i Gerardmer av Pernilla Ny
 
Uppdateras med bilder inom kort


Att tävla utomlands är ju himla kul och att göra det på franska ännu roligare - så en söndag var vi många som tog plats runt 0900 för att simma 720 m, cykla 2 mil och springa 5 km. Den enda svensk som var med var jag. En och annan tysk och holländare fanns också på plats. All information var mycket välordnad och fanns på engelska. Anmälan kunde ske på plats dagen innan eller så kunde man ha gjort det över Internet hemifrån i god tid. Växlingsområdet var som dagen innan, dvs. inne i stan nere vid vattnet och Expo området för Ironman France. Precis som hemma så la man sina saker vid sin cykel och fick numret ritat på sin överarm. Cyklarna checkades mycket noga innan start och hjälm är även här obligatoriskt.

Ja, vädergudarna var med oss eller mot oss, beror på hur man ser det för idag var det varmt!!! 35 grader skulle tempen gå upp till innan vi var klara. Vattentemperaturen var 24 grader men det var fortfarande ok med våtdräkt så de flesta använde den. Banan var mycket välmärkt med stora koner som lyste gula. Efter några minuters varm väntan gick starten från stranden och vi som skulle göra en sprint startade före motionsklassen (kortare simning och inga backar på cyklingen). För att ta sig upp ur vattnet fick man använda en ramp där det fanns hjälpsamma funktionärer som hjälpte en. Därefter fick man springa ca 300 m för att ta sig till växlings området. Dricka fanns tillgänglig omedelbart efter vattnet för dem som ville.

Cyklingen, ja den var spännande och ganska olik många svenska banor för här var det backigt! Fransmännen älskar dem! Redan efter 1 km började en kraftig uppförsbacke som höll på i några km. Här var givetvis supporten perfekt och många hejade fram oss. Var man dessutom tjej så fick man extra bonus för precis som hemma så är männen fler. Banan slingrade sig mycket vackert uppåt och runt en fin insjö för att avslutas i Gerardmer igen. Här stack vi ut på löpningen som också var på delar av Ironman banan dvs lite i skog och en del i stan. Solen stekte vid det här laget så ”kepan” var ju guld värd.

Så kom äntligen mål och där möttes man av dignande energikost med allt från torkade aprikoser till kakor, bananer och massa annat. Förutom att det var härligt att ha gjort sin tävling så kan jag sammanfatta våra dagar i ett ”Vive la France!”

/Pernilla