Vinst i Sala halvironman av Camilla

På torsdagskvällen hade jag bestämt mig. Jag tänkte köra säsongens sista stora tävling – en halv ironman i Sala. Egentligen hade jag tagit säsongsvila för att läka ihop mina skador efter cykelvurpan två veckor tidigare. Men suget efter att tävla blev för stort så när jag hittat en sovplats så bestämde jag mig för att köra. Dessutom var det ett starkt startfält och fina priser att vinna så varför inte?
 
Tävlingen kördes i ett naturskönt område, särskilt löpningen var minnesvärd – vacker men kuperad. Jag har egentligen ingenting emot backar så länge de är långa och på asfalt. Jag är en kraftlöpare som är beroende av underlaget för att få ett bra frånskjut. Den här banan gynnade verkligen inte mig eftersom den mestadels var på stigar och med böljande backar som gav mig få tillfällen till att sträcka ut och utnyttja min teknik och mitt löpsteg. Detta visste jag naturligtvis inte innan loppet och tur var väl det.
 
Efter simningen låg jag som vanligt en bra bit efter men jag hoppades att benen var sugna på revansch efter den dåliga Kalmarcyklingen. Ute på cyklingen var det skönt att känna att benen nästan var tillbaka till nivån innan Kalmar. Trots detta märkte jag att jag inte tagit in någonting på första varvet. Eftersom benen kändes pigga så beslöt jag mig för att trycka lite till och det gick! Efter cyklingen hade jag tagit in någon minut på ledande Jenny Kroon. Även om jag fortfarande låg 4a efter växlingen kände jag att detta skulle kunna gå vägen, bara mitt onda revben inte ställde till det för mycket. Bara efter någon km passerades 3an och då såg jag även 2an och 1an. Precis vid varvningen var jag i ledning och behöll den de två sista varven in till mål. Det var en lycklig Camilla som kom i mål på 4.37, 4min före 2an Helene Malmkvist. Tiden visade sig vara den bästa tiden som noterats i år på den distansen. I herrklassen segrade Niklas Nilsson från Triathlon Syd.