Fast av Markus

Jag är hemma igen, men mitt cykelhjärta är kvar på Mallis (dock inte fastkjedjat av Easytours, som i Pärs artikel)...

Det blev ett rätt så kort träningsläger för min del med drygt 4 dagars cykling och en dags slappande. Hyrde cykel av Max som var klart bättre än samma Max ifjol, fast på en annan ort. Dom har ju tokigt många filialer och hur många cyklar som helst. Andra alt för cykelhyra är Velosport som har utkörning eller Wheelssport som också finns på ett par orter. Lite beroende på cykeltyp, försäkringar mm så går en vecka loss på knappt 1000 spänn, allstå ett par hundralappar dyrare än att transportera ner sin egen cykel men himla mycket smidigare, plus att man får prova lite nya märken. För säkerhetsskull så känns det väl bra att boka i förväg men dom två gånger som jag hyrt av Max så har dom inte ens kikat på min bekräftelse utan bara halat fram en cykel.

Tobbe hade fixat fint hotell i Can Picafort, på samma del av ön som Alcudia etc. Priserna så här års är grymma (!) och mindre än 400 bagis per natt för ett dubbelrum inklusive total halvpension är prisvärt! Och vill man inte bo fyrstjärnigt och äta som en gud så kan man komma undan med halva det priset!
Efter ett par dagar började jag inse att jag kanske inte gör av med all mat som stoppas in, trots 5-6h träning per dag och införde en tuff diet: max 3 tallrikar huvudrätt och 2 tallrikar efterrätt! Fast då räknades inte tårtbuffén, den hör ju snarare till kaffet...


Fin-fina cykelvägar
Cyklingen var prima! Vägarna var hur fina som helst, med massor av slät asfalt och slingriga krokar. En hel del tyskar förstås, men ingen ö är ju perfekt ;-) Vädret var mestadels grått men vi slapp ifrån dom värsta skurarna och slapp kladda med solskyddskräm. Vid ett tillfälle så kom vi precis in i Muro samtidigt som det började störtskura och hann precis rädda oss in på en liten restaurang och få en trerätters med vin medan regnet gjorde sitt utanför. Då är regn inte så dumt ändå!

Tempot var rätt lugnt, med många kartstopp, fikapauser och allmänna diskussioner. Alla stoppen gör ju sitt på snitthastigheten men om man skippar egot så är ett lugnt tempo precis vad kroppen behöver efter ett långt vinteruppehåll. Ska man köra järnet så bör man byggt upp en grund först.
Hade tänkt att köra en del löpning men nöjde mig med två kortare pass. Det första var lite mystiskt, bredvid hotellet fanns en sandskog med många slinger att springa i. Och mitt ute på en liten sandväg så stod det ett tiotal bilar en dag, med män som såg luriga och snackade tyst. Ute i buskarna omkring så stod det folk, helt tysta, och bara tittade i olika riktningar. Tobbe och Pär gissade på fågelskådare, själv misstänker en sexuell konspiration av något slag, bara den egna fantasin sätter gränserna där...

Sista dan innan avfärd så guidade Tobbe runt i Palma (eftersom han var på ön 34 dagar bara ifjol så borde han ju veta en del) och det finns fika och mat där med!

Det enda som fattades i år var familjen, tacksam för alla tips hur man lurar med dom nästa år.

Caramba,
Markus