IM-löpning av Markus

För omväxlings skull står inte IM för IronMan gigantic corporation utan för Iron Maiden!

Har egentligen aldrig varit ett Iron Maiden fan, trots att dom var himla poppis i Trellehulla så där på högstadiet. Men har haft deras senaste skiva "A Matter Of Life And Death" liggande sen i höstas och efter att ha lyssnat igenom den lite snabbt så insåg jag att här finns det material för ett långpass! Då behövs lite blandningar mellan snabba energiska partier, monotont dunkande och magisk inspiration. En låttitel som "The Longest Day" säger en del om vad dom egentligen tänkte på när dom skrev låten.
All summers long the drills to build the machine
To turn men from flesh and blood to steel

Handlar tydligt om långpass!Planen var att göra ett långpass ala Dean Karnazes. Läste hans bok för ett tag sen och blev snabbt sugen på att springa helnattspass själv ute i vildmarken. Men eftersom formen inte riktigt är som Deans så tänkte jag börja med 5-6h. Och lugnt. Och kanske inte mitt i natten. Kvar efter mina och omgivningens komprimisser blev 3h på kvällen...
Laddade ryggsäcken med vatten, banan, hemmagjorda energikakor ala Rune och lite ombyte. Eftersom stegen är tunga så här års så fick Ipoden och IM också följa med för att dämpa löpljudet.

Blev snabbt tungt, svetten lackade bara en kvart hemifrån. Redan, är jag så otränad?
But I'm still alive, pray to God I survive

Kom in i lite skog och började vakna till liv igen. Ah, ut på asfalten igen och farten ökar. Framme vid första backen.
More pain and misery in the history of mankind

Solen skiner, vinden full av vår och raps. Stadiga steg framåt. Förbi ett par sjöar och in i skogen igen. Hoppar snabbt genom ett grillparty och låtsas att jag inte hör flickornas fnitter över mina löpkläder och min tomma trötta blick.
The only thing that they know
Fight fire with fire life is cheap


Kallare nu när solen går ner framför mig, vindväst på.
Out of the darkness, brighter than a thousand suns

Sagomusiken i "The Legacy" passar perfekt, finstämt i solnedgången när spåren går in i obanad terräng. Snabb matpaus och tömmer skorna på grus.
Two minutes of your time
Then on you go


Tar mig ograciöst över ett stängsel och kan börja springa på hårda grusvägar igen. Undrar vilken väg som är närmast hem, tiden går och tempot börjar sjunka något.
You lead me on a path, keep showing me the way
I feel a little lost, a little strange today


Bara ett par kilometrar kvar på välkända vägar. Börjar kännas lite stötigt för knäna.
It wasn’t meant for us
to feel the pain again
Tell me why, tell me why


Känns bra att komma hem igen! Blodet pulserar och sinnena kokar över av våren. Lite rusig efter mitt längsta löppass på länge så undrar jag varför jag inte gör detta oftare, istället för att kolla på tv eller jobba ikapp grejor för jobbet som jag egentligen kunde gjort någon annan gång.
Och varför inte fler är ute och springer långpass på kvällarna?

Everybody has a different way to view the world
I would like you to know, when you see the simple things
To appreciate this life it's not too late to learn