Kalmar långdistanstriathlon 2007 av Pär

I helgen gick Kalmar långdistans triathlon av stapeln, ett lopp som jag kört de två tidigare åren. Första gången var jag bara nöjd att ta mig igenom och det gjorde jag på 12h och 30min. Andra gången jag ställde upp hade jag tränat massor och följt träningsschemat slaviskt. Då trodde jag naturligtvis att det skulle vara en baggis att förbättra tiden men flera olika saker gjorde att det "bara" blev en förbättring på 30 minuter, något som inte stog i relation till träningsmängden och som gjorde mig lite frågande till vad som gått fel.

Detta årets uppladdning har varit lite annorlunda: träningsprogrammet har inte följts lika slaviskt, mycket längre cykelpass och mycket, mycket minde simning.
Vet inte om det enbart var det som gjorde att sluttiden förbättrades med en timme eller om det var något annat som jag inte tänkt på som gjorde att jag orkade hela vägen. I vilket fall så är jag nöjd med sluttiden 11.06 och kommer troligtvis aldrig att glömma den avslutande löpningen som i normala fall brukar vara tokjobbig men som denna gången gick otroligt lätt.

Till nästa år är det följande som gäller: