Simma runt ett riksdagshus av Pernilla
 


Det har hänt något med min simning!? Efter träningsläger med ca två simpass per dag under två veckor med saltvatten på Borneo med fokus på teknik så har det släppt!!! Jag simmar! För en simmare känns detta ju helt knäppt men för en självlärd ’en’ så känns det grejt. För skall jag berätta om min träning och uppladdning för dessa 1900 m så var det så jag gjorde: två veckors teknik för 2 veckor sedan och sedan ingenting mer förutom två långpass i Spanien i oktober 2006.

I vattnet!

På sommarens kallaste dag, 15 grader skulle jag så simma i det 18 gradiga vattnet. Loppet (www.openwater.dk) går mitt inne i Köpenhamn 10 min från järnvägsstationen, registreringen tog 15 sekunder och sedan var det lugnt och skönt. 15 min innan start stod jag i fållan med den andra tjejen i vårt ’heat’ och kanske 20 andra män i det artonde ’heatet’ av 35 (5 min mellanrum). Jag var ju taggad för en stormig start (tänkt triathlon), men här var det jag som var snabb och kunde ställa mig i mitten längst fram för en gångs skull. När startskottet gick simmade jag på och kunde direkt simma om folk och såg hur kajkanten liksom rörde på sig rejält – en himla härlig känsla!

Ut i det fria!

Ingen simmade över mig eller slog av mig brillorna utan jag simmade själv hela tiden och tog in på de tre framförvarande. Jag simmade under broarna där man inte fick ha för långa armar för då hade man slagit i taket – lite som att simma in i en grotta. Sikten var bra, 2-3 meter och man såg ibland botten med en och annan Tuborg. Det fanns några trånga passager där turistbåtarna bidrog till de meterhöga vågorna, men annars var det kanon.

Tävling!

Ja, så efter 3 vänstersvängar var man inne på upploppet! Min publik hade följt med hela vägen runt och hejade fram mig de sista metrarna. Lite vinglig, men himla glad var jag i hamn! Sen så åt vi wienerbröd…

Upplopp!

I mål!