Säsonger som startar om

Varje år så lägger jag upp en fin och ambitiös plan för kommande säsong. Brukar ha lite olika tema – ”far out”, ”glädje”, ”kompisar” eller så, och så letar jag upp aktiviteter och mål som passar in på detta. Mest för att roa mig själv – gillar att göra träningsplaner.

Och sen så brukar jag inte följa planen det minsta…

Det vanligaste orsaken är skador – en stukad fot, en vurpa på cykeln så får man två månaders rehabträning och sen så brukar planen vara tillbaks på ungefär noll och jag får snabbt skapa ett ”nödprogram-inför-kommande-tävling” där jag fokuserar helt på dom pass som är nödvändiga för att ens komma runt.

Detta är egentligen inget problem – det är ingen som bryr sig om mina resultat i tävlingar ändå och själva fokuset på bästa möjliga tävling med verkliga förutsättningar brukar göra att även en enkel tävling blir utmanande. Och alla guider som talar om att man ska skapa program efter sina prioriterade tävlingar – detta bygger på att tävlingarna och resultaten där, också är viktiga. Rasmus Henning beskrev ett bra mål som något som ger en gåshud när man tänker på det. Så då tänker jag att om mina planerade lopp inte ger mig gåshud så borde jag inte ta dom på så stort allvar.

Fast i år skulle allt vara annorlunda! Jag skulle skapa en plan och sedan följa den! Fokus på snabbhet (årets tema är Lightning…), ganska få tävlingar inplanerade och mer spontana snabba starter i kortare lopp där det ska gå snabbt.
Fungerade bra i tre veckor. Sedan sträckning i vaden aka ”gubbvad” (motsätter mig detta namn starkt!). Rehab. Två månader senare är jag tillbaks på träningen och en säsong som startar om.

Men vad gör det – det är kul att träna, det är ju därför jag håller på. Träna på du med :-)

markus_lop_i_sno_min