Immeln Adventure Race

Arrangörerna av TransScania, CLARA, MarkusLoppet, TC Coasteering, TC 100miles och TC 24h presenterar stolt den första upplagan av ett nytt uthållighetsäventyr i dramatisk natur!

Sommaren 2016 anordnas en av Sveriges längsta solo-tävlingar i multisport. Deltagarna kommer ta sig runt en bana som består av paddling, terränglöpning och MTB. En gnutta orientering och några kajaklyft ingår oxå.

Mer info om banan kommer publiceras efterhand här på sajten och på vår facebooksida, men i nuläget planeras de olika delsträckorna bli ungefär:

  • Paddling 25 km
  • Terränglöpning 10 km + 30 km
  • MTB 70 km

Den längre löpsträckan och kanske paddlingen kommer oxå kunna köras som separata tävlingar för de som inte vill köra hela multisporttävlingen. För mer info om terränglöpningen (Immeln trailrun), klicka här. För den som inte vill köra helt solo är det helt ok köra hela eller delar av tävlingen tillsammans med en eller flera andra tävlande.

Tävlingsområdet är i huvudsak i och runt sjön Immeln i norra Skåne, på gränsen till Blekinge. Området är vildmarksbetonat och oerhört vackert. Tävlingscentrum (TC) blir på Södra Mjönäs badplats där oxå kajakstarten kommer ske. Målet för paddlingen blir i sjön Raslången – tillbakatransport till TC av kajakerna tar arrangören hand om för de som kör hela banan. Löpningen kommer ske i två etapper i samma område – skogen mellan Immeln och Raslången. Där kommer oxå cyklingen delvis ske, i form av MTB-orientering – med få kontroller och det mesta på väg (cyclocross funkar oxå). Med nuvarande preliminära bansträckning tror vi deltagarna kommer vara ute i 10-16 timmar. Starten sker på morgonen, så de flesta borde vara i mål innan mörkret faller.

Mer info publiceras efterhand, men redan nu kan vi skriva att antalet platser kommer vara begränsat av hänsyn till den unika naturen i området: max 20 st startande. I anmälningsavgiften (prel 600 kr) ingår förutom en fantastisk bana även viss support, bland annat kajaktransport och vätskekontroller. Kartor förväntas deltagarna ha med sig själva och ha läst in sig på – detta kommer förklaras vidare längre fram.

Frågor och positiva kommentarer :-) skickas bäst till immeln(at)teamcreate.se.

Sidan uppdateras efterhand med mer info, bilder och kartor.

Varmt och svettigt välkomna!

Samarbetspartners är:

  • Sveaskog som låter oss tävla i deras fantastiska skogar i norra Skåne!
  • Alla underbart positiva markägare runt Immeln!
  • Kristianstad kommun som bl a upplåter plats för TC!
  • Skåneleden som låter oss lägga löpningen delvis på deras vackra leder!