Immeln Trailrun

Den 25 juli 2015 kommer den andra upplagan av Immeln Trailrun äga rum! De som tagit sig an utmaningen kommer löpa 33 km snitslad bana i det som brukar beskrivas som Europas sydligaste vildmark. Mycket av banan går längs skogsväg, men en stor del är på den härligaste stig!

Tävlingen kommer genomföras på samma sätt som förra året och ha två klasser; dam och herr. (Nästa år kommer en längre sträcka finnas för de tjejer som tycker om att vara ute nån timme till).

I huvudsak kommer deltagarna vara självförsörjande, precis som det ska vara vid en äkta trailrun! Start och mål blir vid Mjönäs badplats vid sjön Immeln, några mil norr Kristianstad. Banan på karta hittar du här.

Banan

Och höjdkurvan (+ 734 hm) ser ut så här:

Immelns kurva2

Mer info kommer efterhand här på sajten, via mejl till de anmälda och på vår facebooksida, men redan nu kan avslöjas att starttiden är så alla kommer i mål innan den värsta hettan och istället kan tillbringa resten av dagen på playan. Ett perfekt tillfälle till återhämtning med familj, kompisar och medtävlande!

Vi förväntade oss förra året ett hårt tryck på platserna eftersom vi trodde många ville springa lika långt som Lidingöloppet, men utan trängsel och i en vildare terräng – och  redan efter någon vecka var mycket riktigt alla 50 platserna tagna! Superkul så många ville vara med! I år har vi dessutom lyckats få till ytterligare platser, så nu kan 70 glada löpare få vara med!

Frågor och positiva kommentarer kan mejlas till immeln(at)teamcreate.se. Läs gärna även rapporten från 2014.

Varmt välkomna till den senaste av Team Creates tävlingar – som alltid småskaligt, välordnat och mycket trevligt!

Samarbetspartners för Immeln trailrun är:

  • Sveaskog som låter oss tävla i deras fantastiska skogar i norra Skåne!
  • Alla underbart positiva markägare runt Immeln!
  • Kristianstad kommun som bl a upplåter plats för TC!
  • Skåneleden som låter oss lägga löpningen delvis på deras vackra leder!
  • Suunto och Klockmaster som återigen bidrar med material och priser!
  • MOHV som ser till att alla hittar rätt!

Bildresultat för logotyp sveaskog                                     MOHV Fastighetsförmedling