My First Triathlon

Den 30 augusti är det dax igen för en av våra tävlingar – My First Triathlon! Det är en helt unik tävling som körs endast en gång och primärt med en deltagare – Niklas. Hans första triathlon blir över ironman-distansen, d v s 3,8 km simning, 180 km cykling och 42 km löpning. Även om det alltså främst är för honom den ordnas, som ett slags inträdesprov i uthållighetsgemenskapen, så finns det plats för flera; se nedan.

Senaste nytt:

* Bilder finns i galleriet. Kolla även in följande video – rena rama naturfilmen med fiskar, maneter, sjögräs och allt: klicka här

* Niklas varvtider blev på simmet 0715, 0730, 0745, 0800, 0815 och 0830. Första cykelvarvet, 63 km, var klart 1115 och de andra två, 61 km vardera, slutade 1400 resp 1700. De fyra löpvarven var avklarade 1815, 1953, 2145 och 2331. T1 klockades till 15 min och T2 14 min.

* Tävlingen är över! Niklas ledde från start till mål. Efter 16.31 hade han i mestadels goda förhållanden avverkat banan. Stort grattis! Mer info kommer.

* Ni som inte följer tävlingen längs banan, kom till T1 och T2 där ni i realtid kan se var deltagaren befinner sig!

* Anmälan är nu stängd! Fastställd startlista finns här: Startlista My First Triathlon 2014. PM, kartor etc utsända till deltagare.

Tävlingen i korthet:

Start 0700 i Lomma småbåtshamn.

Simning 3,8 km i ett stort antal varv (exakt antal beror på vattenförhållandena).

Cykling drygt 180 km från Lomma och in på en 2-varvsbana i området Kävlinge-Eslöv-Lund. Omarkerad bana med karta, lågtrafikerad och endast 3 stopptecken.

Anslutning från T1 till varvbana cykel
T1 till varvbana cykel

Varvbana cykel
rundbana

Löpning 42 km på 4-varvsbana i Lunds norra utkanter, mestadels på icke-asfalt.

Maxtid 15 h, d v s ingen målgång senare än 2200.

Växlingsplats T1 vid Lomma, T2 i Annehem, Lund. Transport av våtdräkt och löpskor etc sker genom vår försorg mellan T1 och T2.

Vätskestation prel på tre ställen längs cykelbanan och tre längs löpningen.

Dusch och toa vid T1, toa vid T2.

Regler är de ordinarie med vissa undantag. I korthet:

Våtdräkt obligatorisk.

Stå på botten ok, men ej gå.

Trafikregler skall följas.

Langning och egna inköp längs banan tillåtet.

Ingen rulleåkning.

Inga lurar i öronen under cykling och löpning (men proppar i vattnet ok :-)).

Vill du oxå vara med? Vi kan ta en handfull deltagare utöver Niklas. Du måste inte köra tillsammmans med honom och sannolikt löser vi logistiken för alla, men måste vi prioritera så är det Niklas som gäller. Kostnaden är 500 kr, snorbilligt alltså jämfört med alla andra tävlingar med exakt samma sträcka. Enda kruxet är att om Niklas av någon helt osannolik anledning inte kommer att köra, så ställer vi in och du får förstås pengarna tillbaka – och behåller din goda form (har vi inte givit något besked senast torsdagen innan så kör vi med eller utan Niklas). Vill du vara med – skicka ett mejl till myfirst(at)teamcreate.se.